De Gouden Eeuw

Door Uitgeverij Historische Verhalen werd een schrijfwedstrijd georganiseerd rondom het thema de Gouden Eeuw. Er deden zo’n 100 auteurs mee. Marco’s verhaal Kermisgans, over een patriciër die een dodo koopt, bereikte de shortlist met 21 beste verhalen. Ook het verhaal dat Marian instuurde is genomineerd. Het is daarom extra leuk dat beide verhalen zijn verschenen in een speciale bundel over de Gouden Eeuw.

‘De Gouden Eeuw, wat een tijd! Wie heeft er geen beeld bij? Hoog opgetuigde driemasters, in linie zeilend, vurend uit de bakboordkanonnen. Schatrijke kooplieden die op de Amsterdamse beurs, zwetend en handenwringend, hun kapitaal investeren in de risicovolle specerijhandel. Schepen van de WIC die varen op ruige zeeën, oorlogvoerend en handelend in mensen. Predikanten die galmend en met brede armgebaren de nieuwe leer verkondigen. Het volk dat ploetert en foetert alsof de Gouden Eeuw niet bestaat.

In deze bundel vindt u verhalen die de diversiteit van de Gouden Eeuw goed weergeven. Van een patriciër die een dodo koopt tot een vrouw die tot slaaf gemaakt wordt en van een arme stenensjouwer uit Amsterdam tot een schilder die werkt in opdracht van het koninklijk huis.

Elk verhaal wordt afgesloten met een handige verantwoording, waarin de gecreëerde fictie wordt gescheiden van historische werkelijkheid.’

Recensies:

“De verhalen geven verrassende inkijkjes in de Gouden Eeuw en brengen de geschiedenis mooi tot leven.”****
– Anne-Claire Verham (Hebban Recensent)

“Historische verhalen: Korte verhalen uit de Gouden Eeuw is een gevarieerde verhalenbundel over een razend interessante periode uit de geschiedenis.” ****
– Annelies (Recensent)

“Een verhalenbundel om bij weg te dromen.” *****
– Mieke Schepens (Recensent)

Klik hier voor het boek.

Advertentie