Auteur

Pasf MK 500 1Marco Knauff schrijft korte verhalen, romans en thrillers. Vanaf 1985 publiceerde hij tientallen verhalen in Nederlandse en Belgische tijdschriften. Hij werkte mee aan Nachtwakers, Fantastische Vertellingen, Voorbij de storm en een bundel met Historische verhalen. Zijn literaire romandebuut was een spannend en ironisch boek rondom een fictief koningshuis, getiteld Een vorstelijk bestaan.

Marco belandde meerdere keren in de top vijf van de Paul Harland Prijs. Met Overal schaduwen, overal sterren won hij bij de PHP in 2015 de derde prijs en de NCSF-premie. De verfilming van zijn korte verhaal Gisteren, vandaag en morgen werd verkozen tot beste film tijdens de NOVA-manifestatie en is vertoond op het UNICA Filmfestival in Zuid-Korea.

Na de thriller Sluiproute verscheen in 2014 het eerste deel van een politieserie over Bureau Bermhoven. In deze spannende verhalen spelen de rechercheurs Marieke de Zwart en Robin Groeneveld de hoofdrol. Inmiddels zijn er vijf delen verschenen: Zwijgplicht, Deadline, Gesloten deuren, Die ene nacht en Vals spel.

Marco Knauff schildert tevens surrealistische voorstellingen met olieverf en acryl. Diverse schilderijen zijn gebruikt als cover voor boeken en tijdschriften. Maatschappelijke betrokkenheid en een andere kijk op de werkelijkheid vormen de voornaamste thema’s, net als in zijn boeken en verhalen.

Interviews met Marco Knauff zijn onder andere verschenen in Schrijven Magazine, De Telegraaf, het AD, De Dordtenaar, online en regionale kranten. Daarnaast maakten RTV Rijnmond, het actualiteitenprogramma NOVA en de Filmacademie reportages over zijn schrijfwerk.

Uit het juryrapport van Overal schaduwen, overal sterren:

Charles den Tex , thrillerauteur en winnaar Gouden Strop: ‘Heel goed geschreven. Spannend. Goed concept.’

Guido Eekhaut, thrillerauteur en winnaar Hercule Poirot Prijs: ‘Goed geschreven, met gevoel voor taal en dialoog.’

Marijn van der Jagt, kunstjournalist en recensent VN Thrillergids: ‘Er zijn korte verhalen die zo vervullend zijn in de wereld, de figuren en de gebeurtenissen die ze oproepen, dat ze de werking hebben van een complete roman of een avondvullende speelfilm. Zo’n verhaal is Overal schaduwen, overal sterren. Het is bijzonder hoezeer de lezer meeleeft met een ik-figuur die geen menselijke emoties heeft. Zonder veel omhaal van woorden weet de schrijver een interessant, samenhangend en gedetailleerd toekomstvisioen op te roepen.’

Advertentie