Zwijgplicht

Zwijgplicht is het eerste deel van een nieuwe politieserie over bureau Bermhoven, waarin rechercheurs Marieke de Zwart en Robin Groeneveld onder de bezielende leiding van hun chef Ben van Gelen allerlei duistere zaken oplossen.

Wanneer rechercheur Marieke de Zwart op een avond gaat hardlopen, ontmoet ze een oude bekende: de ex-crimineel Eddy van Warmerdam, die door haar toedoen mank door het leven gaat. Het lijkt erop dat hij haar iets wil vertellen, maar plotseling wordt hij pal voor haar ogen doodgeschoten. Marieke staat voor een raadsel. Had Eddy echt zijn leven gebeterd of heeft hij al die tijd alleen maar de schijn opgehouden?

Dan krijgt ze een telefoontje van haar zus Manon, die compleet in paniek is vanwege een bizarre ontdekking op haar tuinterras. Marieke vermoedt dat er een connectie moet zijn met Eddy. Alle sporen lijken dood te lopen, totdat er een geheimzinnig bericht uit Amerika komt. De zaak blijkt veel groter dan Marieke dacht. Samen met haar collega Robin Groeneveld besluit ze de waarheid te achterhalen, zelfs als ze daarbij gevaar loopt…

NBD/Biblion: De jonge rechercheur Marieke de Zwart is tijdens een avondje joggen getuige van een brutale moord op een voormalige drugskoerier. Enkele dagen later wordt in de tuin van haar zus een tweede lijk ontdekt van een voorlopig onbekende man, die haast ritueel omgebracht lijkt te zijn. Daarmee staat het politiekorps van het anders zo rustige Bermhoven in rep en roer. Het moeizame stapsgewijze onderzoek leidt, tot ieders verbazing, naar een internationale sekte die op zoek is naar wereldverbetering. Dit vlotte en goed doordachte verhaal wordt aangekondigd als het eerste deel van de serie ‘Bureau Bermhoven’. De auteur voert merkwaardige personages op en weet de spanning strak te houden tot, zoals het hoort, een onverwachte ontknoping.

ISBN 978-94-6203-573-7

Bestel het boek hier | E-book

Advertentie